Crypto mining: een slimme zet?

Hieronder vind je de belangrijkste (beweeg)redenen waarom een groep mensen bewust kiest voor crypto mining. 

1. Het zelf minen van cryptocurrency zorgt vaak voor winst

De belangrijkste reden dat mensen kiezen om zelf cryptocoins te minen, is dat bij het zelf minen van cryptocoins de ROI vooraf redelijk berekend kan worden. Met het minen van cryptocoins is het zo dat het even kan duren voordat je winst maakt, maar uiteindelijk is daar vaak sprake van. Je zult te allen tijde wel rekening moeten houden met bepaalde onkosten die bij bijvoorbeeld het traden niet zou hebben. Denk aan stroomkosten en afschrijving op je miner.

2. Het principe van zelf ‘geld maken’ is voor velen interessant

Het spreekt veel mensen aan dat ze in staat zijn geld te kunnen ‘maken‘. Ieder moment dat de miner draait, wordt er geld verdiend.

3. Minen kun je op allerlei manieren doen – van groot tot klein

Mining levert in het algemeen pas echt wat op, als je er goed in investeert. Aan de andere kant kun je ook met kleine miners prima aan de slag. Een goed voorbeeld bij zijn de IoT (Internet of Things) miners. Dit type miners zijn qua aanschaf vaak niet al te duur, terwijl ze kunnen zorgen voor leuke inkomsten. Naar de grotere miners (ASIC miners) en IoT mining, kun je ook met grafische kaarten en zelfs je eigen pc minen. Overigens raden wij het minen met je pc af, aangezien de opbrengsten vrijwel nooit opwegen tegen stroom- en afschrijvingskosten.

Bekijk ASIC miners
Bekijk IoT devices

4. Crypto mining wordt als iets makkelijker ervaren dan traden

Een andere reden voor de populariteit van crypto mining is dat het vaak als eenvoudiger wordt beschouwd dan traden. Als je eenmaal je miner hebt ingesteld, heb je er geen of nauwelijks omkijken naar. Het enige waar jij je druk om hoeft te maken is de status van de hardware en het doorvoeren van eventuele (firmware) updates. Wanneer je zou traden, moet je er meestal meer tijd in (en blijven) investeren. Natuurlijk kun je er bij het minen niet omheen dat je de tijd moet nemen om de juiste cryptocoin te kiezen. En ook zul je uiteindelijk moeten bepalen wanneer je je geminede cryptocoins verkoopt.

5. Miners behouden een waarde en je kunt er zelfs op verdienen

Ben je na een tijdje klaar met minen? Dan is de kans dat je de miner nog voor een mooie prijs kunt verkopen. De vraag naar miners is er gemiddeld genomen altijd wel, vanzelfsprekend afhankelijker of je in een bear of bull market zit.

Winkelwagen