ASIC mining. Wat is dat?

Application-specific Integrated Circuit (ASIC) miners zijn computers die zijn ontworpen met als doel cryptocoins, ofwel cryptocurrency, te minen door middel van Proof of Work. Elke cryptocoin met Proof of Work heeft een bepaald hash algoritme. Een hash algoritme bepaalt op welke manier een cryptocoin wordt gemined. Bitcoin (BTC) heeft bijv. het SHA-256 algoritme en Ethereum Classic (ETC) heeft het Ethash algoritme. Je kunt dus niet met een Kadena miner Bitcoins minen, omdat het om een ander algoritme gaat.

ASIC miners zijn steeds populairder geworden onder miners vanwege hun efficiëntie en snelheid bij het minen van cryptocoins. In tegenstelling tot traditionele computerhardware zoals CPU’s of GPU’s, zijn ASIC-miners ontworpen om één taak zeer snel en efficiënt uit te voeren. Dit maakt ze ideaal voor crypto mining, omdat ze in relatief korte tijd grotere winsten kunnen genereren dan traditionele hardware. Bekende fabrikanten van ASIC miners zijn Bitmain, Goldshell, iBeLink, iPollo en Canaan.

Hoe werken ASIC-miners precies?

Een ASIC-miner gebruikt een algoritme dat specifiek is ontworpen voor de coin die hij moet delven. Als een ASIC-miner bijvoorbeeld bedoeld is om Bitcoin te minen, dan zou hij het SHA-256 hashing-algoritme gebruiken. Dit algoritme neemt gegevens van een blok en hasht ze tot een output die aan bepaalde criteria voldoet. Als de output aan deze criteria voldoet, wordt het blok als geldig beschouwd en geaccepteerd door het Bitcoin-netwerk. De specifieke algoritmen die door verschillende soorten cryptocoins worden gebruikt, lopen sterk uiteen, maar dienen allemaal hetzelfde doel – het verifiëren van blokken om ervoor te zorgen dat transacties legitiem en niet frauduleus zijn. Door deze algoritmen te gebruiken, kunnen ASIC-miners sneller en efficiënter munten delven dan traditionele computerhardware aankan. Bij het kiezen van een ASIC miner zijn er verschillende factoren die je moet overwegen voordat je tot aankoop overgaat. De belangrijkste factor is het stroomverbruik; aangezien de meeste modellen een grote hoeveelheid elektriciteit nodig hebben om te functioneren. Ook moet je rekening houden met het geluidsniveau; sommige modellen kunnen meer lawaai produceren dan andere, afhankelijk van hoe krachtig ze zijn en welk koelsysteem ze gebruiken. Over het algemeen zijn moderne modellen stiller dan oudere, dankzij verbeterde ontwerptechnieken en betere koelsystemen. Kortom, een ASIC miner kan een mooie manier zijn om met crypto mining te beginnen zonder te hoeven investeren in dure hardware of softwarepakketten.

Winkelwagen