IOT mining? Wat is dat?

De simpele omschrijving van “Internet of Things” (IoT) is dat ieder apparaat aan het internet kan worden verbonden. Hierdoor kunnen gegevens worden verzameld van een machine, zoals een televisie of een airco, maar ook van een persoon die een stappenteller draagt. Kijk je er wat breder naar, dan kun je stellen dat IoT staat voor een systeem waarbij apparaten verbonden zijn met het internet en met elkaar kunnen communiceren via sensoren. Deze apparaten zijn allemaal met elkaar verbonden in een web dat hen in staat stelt gegevens van elkaar te verzamelen en informatie te delen met gebruikers of andere apparaten. In termen van crypto mining gebruikt IoT mining, deze apparaten om cryptocoins zoals Flux, MXC en HNT te minen. In plaats van specifieke computerhardware voor crypto mining te hebben, heb je voor IoT mining vaak maar weinig nodig, waardoor crypto mining toegankelijker is dan ooit tevoren.

Wanneer je spreekt over IoT-mining, spreek je automatisch over LoRaWAN-mining of -crypto, ook wel LoRa-crypto. Goed om te weten: LoRa is een modulatietechniek voor een draadloos netwerk, terwijl LoRaWAN (Long Range Wide Area Network) een open protocol is waarmee IoT-apparaten LoRa kunnen gebruiken voor communicatie.

FreshMiners biedt IOT miners aan, maar ook andere IoT devices zoals nodes en hotspots. Je vindt alles in de categorie IoT devices.

Laag stroomverburuik

Het voordeel van IoT devices is dat het stroomverbruik vaak niet meer is dan dat van een gloeilamp.

Winkelwagen