Hoe duurzaam is crypto mining?

Er is veel discussie over crypto mining en het consensus algoritme Proof of Work (POW). Is het niet heel milieuonvriendelijk? Als je online zoekt, vind je hierover veel informatie. Een groot deel van deze informatie zegt het milieuonvriendelijk is en tegelijkertijd niet duurzaam. Hieronder vind je echter een aantal leuke feiten en informatie die laat zien dat crypto mining niet zo slecht is als de meeste doen voorkomen. Sterkter nog, wij durven te stellen dat crypto mining innovatie stuwt als het gaat om verduurzaming.

Bitcoin Mining Coincil onderzoek

Een recent verschenen onderzoek (juli 2022) van het Bitcoin Mining Council laat interessante cijfers zien. De belangrijkste hebben wij op een rij gezet:

– Bitcoin miners gebruiken 60% duurzame energie.
– De wereldwijde Bitcoin mining zorgt voor 0,086% van ’s werelds CO2 productie.
– In 2013 werd 14% van de totale marktwaarde uitgegeven aan energie- en hardware-rekeningen van miners. Tegenwoordig is dat rond de 2%.
– Op jaarbasis is de efficiëntie met 46% gestegen en de duurzame elektriciteitsmix toegenomen.
– Het energieverbruik van Bitcoin mining is <0,15% van het totale energieverbruik op mondiaal niveau.

Innovatie en groene projecten

– Miners zijn de vuilnisophalers van de energiemarkt. Een goed voorbeeld zijn de olievelden waar Bitcoin miners draaien op aardgas. Dat aardgas is een restproduct van deze olievelden, dat anders verbrand zou worden als de miners er niet waren.
– Bitcoin miners voorzien de tuinkas van warmte. Lees het volledige artikel op Omroep Brabant.
– Schone energie, lokale economieën versterken en tegelijkertijd decentralisatie bevorderen! Lees het volledige artikel hier.
– Cryptocurrency mining als stadsverwarming. Lees het volledige artikel op Bitcoin Magazine.

Groene, duurzame Bitcoin mining

Naast dat er veel te lezen is over duurzaamheid, geeft deze video een goed beeld. Een ontwikkeling waaar wij als FreshMiners enorm van gecharmeerd zijn, is het optuigen van het “Crypto Climate Accord”. Ons inziens laat dat zien dat de branche niet enkel is gedreven door winst(en), maar ook oog voor duurzaamheid.

Winkelwagen